Medische reserve blijft helpers lokken: al bijna 3.200 mensen hebben zich aangemeld

Dokters en verplegers in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Benoit De Freine Dokters en verplegers in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
De medische reserve van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) blijft mensen lokken. Intussen hebben zich al 3.190 artsen, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel aangemeld, laat zijn kabinet weten. 

Om artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorginstellingen bij te kunnen staan tijdens de coronacrisis riep Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijwilligers op om zich in te schrijven in een medische reserve. 

Het gaat dan bijvoorbeeld om gepensioneerde artsen of verplegers en anderen met een zorgopleiding, maar ook om mensen die bijvoorbeeld willen bijspringen in de administratie. De vrijwilligerslijst telt intussen al 3.190 namen, laat het kabinet-Beke maandag weten. Dat zijn er bijna 700 meer dan een week geleden.

De vrijwilligerslijst wordt ter beschikking gesteld van woonzorgcentra, ziekenhuizen en huisartsenkringen. Zij kunnen dan zelf contact opnemen met de medische reservisten. 

Mensen die interesse hebben, kunnen zich nog altijd aandienen. Dat kan op de website van het agentschap Zorg en Gezondheid.

Lees ook: 

“Wij staan er als de frontlinie wegvalt”: al meer dan 1.300 vrijwilligers op medische reservelijst (+)

“Patiënten smeken: wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik”: dagboek van twee hoofdverpleegkundigen, deel 2 (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Buyse

    Als alles voorbij is moet er een speciale herdenking of eender wat "de dag van de zorgsector" georganiseerd worden. Ik vind dit zeer straf!