Exclusief voor abonnees

Medici van Defensie op achterste poten: “Minister De Block, u heeft gefaald. Wij niet”

.
Belga/Vincent Bordignon/Defensie .
Het medisch personeel van Defensie is kwaad na uitspraken van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). In een discussie over het tekort van verpleegkundigen in woonzorgcentra tijdens de coronacrisis zei De Block dat ze “liever door een verpleegster dan door een militair” zou worden verzorgd. “Een slag in ons gezicht", klinkt het kwaad bij het leger, dat in 31 woonzorgcentra medisch personeel leverde.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
220 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cindy De Nutte

  Dat zij moest int ziekenhuis liggen hè ze zou blij zijn dat de mensen vant leger er zijn om te helpen. Dat ze het maar vlug opstapt voorgoed .

 • emiel wouters

  Wat is het verschil tussen een gewone geneesheer en een militaire geneesheer. In crisissituaties vertellen ze geen nonsens en blijven bij hun werk. dat kan je van de burger niet zeggen. en kledij doet er niet toe. Mensen zijn maar zo vriendelijk als je ze zelf maakt. Maar militairen blijven dan ook nog menselijk. Neem hier maar een voorbeeld aan als je nog eens je mond opendoet.

 • Gerard Teeuws

  Mevr. De Block, zou je niet "Militair Hospitaal Koningin Astrid" onmiddellijk laten sluiten wegens onbekwaam personeel?

 • Ronald Van Neste

  Dat ze het rechtzet en aantoont dat ze het zo niet bedoelde

 • Urban Vyaas

  Ik dacht alijd: met een arts op gezondheidszorg komt het goed. Maar blijkbaar heeft Maggie De Block niet veel kaas gegeten van hoe ze moet omgaan met een medische noodtoestand. Of het politieke veld rond volksgezondheid is zodanig versnipperd dat een coherent beleid gewoon onmogelijk geworden is. Bij de volgende golf ofwel alle gezondheidszorg federaliseren ofwel regionaliseren. Nu zitten ze allemaal naar elkaar te kijken en wijzen met hun vinger naar de ander en is er geeneen verantwoordelijk.