Mededader diepvriesmoord blijft aangehouden

THINKSTOCK
Olaf P., de tweede verdachte in het dossier van de diepvriesmoord, blijft aangehouden. Dat heeft de Kortrijkse raadkamer vandaag beslist, bevestigt zijn advocaat Dimitri Carpentier.

Olaf P. wordt verdacht van medewerking aan de moord op een Nederlandse man. De echtgenote van het slachtoffer diende de Nederlander slaappillen toe en wurgde hem, waarna ze hem bijna een jaar bewaarde in de diepvries in haar woning. Olaf P. blijft de komende maand in de cel.

Zijn aanhouding is verlengd om dezelfde redenen als vorige maand. "Voor de openbare veiligheid en omdat de publieke opinie zou geschokt zijn als mijn cliënt nu zou vrijkomen," aldus Carpentier. "We wachten nog op de resultaten van de autopsie. Ook de reconstructie en een confrontatie van de feiten, moeten meer duidelijkheid bieden. Maar er zijn nog geen concrete data vastgelegd." Verder meldt de advocaat dat zijn cliënt goed meewerkt aan het onderzoek.

Carpentier liet ook weten dat hij beroep gaat aantekenen tegen het vonnis in een drugsdossier. Olaf P. kreeg gisteren nog 7 maanden cel, waarvan 4 effectief, voor bezit van speed en cannabis. "Een te zware straf vinden wij," stelde de raadsman. Verder onderzoek zal ook moeten uitwijzen of er bij de moord al dan niet drugs in het spel waren.