Mechelse seriedoder krijgt jaar cel met uitstel voor aanval met loodjesgeweer

Kos
De Mechelse rechtbank heeft seriedoder Renaud Hardy (53) zonet 12 maanden met uitstel gegeven. Hardy stond terecht voor de aanval met een loodjesgeweer op een 34-jarige vrouw. Een week na zijn proces, vermoordde hij de 52-jarige Linda Doms. Inmiddels kon het gerecht hem ook al linken aan een moord in Leest en twee moordpogingen op vrouwen in Bonheiden en Zemst.

Hardy zit sinds midden september in de gevangenis. Hij wordt verdacht van de moorden op Linda Doms (52) uit Zemst, de 82-jarige Maria Walschaerts uit Leest en de moordpogingen op actrice Veerle Eyckermans en een alleenstaande vrouw (69) uit Bonheiden. Voorlopig geeft hij enkel de moord op de 52-jarige Linda Doms toe. Voor de drie andere feiten blijft hij voorlopig zijn onschuld staande houden.

Loodjesgeweer

Vorige maand en een week voor de moord op de 52-jarige Zemstse, stond hij nog voor de rechter nadat hij op 1 oktober 2014 met een loodjesgeweer had geschoten op een voorbijgangster (34). Zelf verklaarde hij daarover dat hij het uit frustratie had gedaan: "Ik zag haar op de fiets en wou haar plots pijn doen. In 2007 stelden artsen parkinson vast. Een ziekte die ik niet wil aanvaarden. Het maakt me minder mobiel. Vroeger was the sky the limit, nu kan ik niet eens naar de supermarkt. Dat maakt me boos."

Het slachtoffer liep bij het incident lichte verwondingen op maar ontsnapte dus mogelijk aan erger. Hardy volgde zijn slachtoffer naar haar woning, maar haar vriend stuurde hem uiteindelijk weg.

In 2007 stelden artsen parkinson vast. Een ziekte die ik niet wil aanvaarden. Het maakt me minder mobiel

Veroordeelde Renaud Hardy (53)

Straf met uitstel

Het openbaar vorderde vorige maand een celstraf met uitstel maar Hardy smeekte zelf aan rechter om hem niet naar de gevangenis te sturen. Hij had naar eigen zeggen zijn lesje meer dan geleerd tijdens zijn voorhechtenis in deze zaak. Vandaag velde de rechter een vonnis in de zaak. Zij gaf hem een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 6.000 euro. Beiden met uitstel.

De vijftiger zelf daagde vandaag niet op. Voor de twee moorden en moordpogingen verblijft de man nog steeds in de cel.