Mechelse korpschef toch geschorst na "negeren" van tip over Abdeslam?

Het Comité P, dat de politiediensten in ons land controleert, is klaar met zijn onderzoek naar de manier waarop de politie van Mechelen is omgesprongen met informatie over Salah Abdeslam. Er was informatie over zijn mogelijke schuilplaats in Schaarbeek, maar die is tegengehouden door de korpschef. Mogelijk wordt hij daarvoor vervolgd.

De korpschef van Mechelen, Yves Bogaerts, komt in nauwe schoentjes. Er liep bij het Comité P een onderzoek waarom Bogaerts in december van vorig jaar belangrijke informatie over Salah Abdeslam tegenhield, op dat moment de meest gezochte terrorist van Europa. Die informatie bevatte de naam en het adres van de familie in Schaarbeek waar Abdeslam drie maanden later is gearresteerd. Op een persconferentie in maart verdedigde Bogaerts zich nog.

Het Comité P is nu klaar met zijn rapport en het bevat elementen die ook doorgegeven zijn aan het parket van Antwerpen. Dat kan op zijn beurt een strafonderzoek starten tegen de politiechef en hem vervolgen. Het rapport ligt ook klaar voor de parlementaire onderzoekscommissie om in te kijken.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels