Ga naar de mobiele website
^ Top

Mayeur neemt op 25 september ook ontslag als gemeenteraadslid

Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur.
BELGA Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur.
Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur zal op 25 september ook ontslag nemen als gemeenteraadslid. Dat heeft de nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) gezegd op Bel-RTL.

"Hij zal op 25 september ontslag nemen", zo zei Close, die zelf op 20 juli de fakkel overnam van Mayeur. Mayeur moest zijn sjerp afstaan nadat hij in opspraak was gekomen in het Samusocial-schandaal. In de gemeenteraad zal het zitje van Mayeur overgenomen worden door Sonia Lhoest (PS) uit Neder-over-Hembeek.

Close pleitte tijdens zijn interview op Bel-RTL ook voor beter overleg tussen het Brusselse gewest en de gemeenten "om te vermijden dat alle werven op hetzelfde moment starten". Door de opeenstapeling van wegenwerken draait het Brusselse verkeer sinds het einde van de zomervakantie vaak in de soep.

Ook het spoor kan nog beter, meent Close. Zo moet het GEN (Gewestelijk ExpresNet) absoluut verder ontwikkeld worden. "80 procent van het GEN is er. We zouden alle Brusselse stations al kunnen activeren", meent Close.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug