Maya Detiège (sp.a) komt niet op bij gemeenteraadsverkiezingen

Foto Laenen
Maya Detiège is geen kandidate bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, zo meldt de VRT. De dochter van Antwerps oud-burgemeester Leona Detiège zat elf jaar in de gemeenteraad. 

 Ze wil haar plaats afstaan aan jonge mensen om politieke ervaring op te doen. Door haar beslissing is er voor het eerst sinds tachtig jaar geen Detiège in het Antwerpse stadhuis vertegenwoordigd. Maya's grootvader Frans Detiège (1909-1980) was jarenlang schepen en korte tijd burgemeester. Moeder Leona Detiège was burgemeester van 1995 tot aan de Visa-affaire van voorjaar 2003, toen Patrick Janssens het van haar overnam.

De apothekeres (50) is wel kandidate bij de federale verkiezingen van mei 2019.  
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Nepotisme zal verdwijnen. Maar we hebben nog een hele reeks, Tobackken, Van Rompuy's en De Croo's te gaan.

 • guido vermeyen

  de boot is binnen, moeder klust nog bij en natuurmens duchocoit of zoiets doet het niet onaardig op de rooie vrt, kortom: de toekomst is verzekerd.

 • vanaeken jokke

  Ziet de bui hangen dacht volgende verkiezingen met Groen kan ik terug met de Visa kaart van A gaan winkelen.

 • marc castermans

  Geen verkiesbare plaat gekregen waarschijnlijk en onder het mom van verjonging stilletjes afdruipen om de ramp voor te zijn.

 • Willy Stessens

  Oef daar zijn we al van af!!