Maximumsnelheid op Antwerpse Ring wordt 80 per uur

Photonews
De snelheid op de Antwerpse Ring zal vanaf 2025 wellicht verlaagd worden tot 80 kilometer per uur. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Momenteel mag je nog - afhankelijk van de plaats en het moment - 100 of 90 per uur rijden. 

In 2025 moet de Oosterweelverbinding klaar zijn. Het verlagen van de snelheid is een van de maatregelen waarmee de verkeerssituatie op de noordelijke Ring tussen Borgerhout en Ekeren verbeterd moet worden. 


Ook het aantal rijvakken zou gereduceerd worden. “Dat heeft een enorme impact op dat deel van de Ring”, aldus Manu Claeys, de man achter stRaten-generaal. “Door er in elke rijrichting twee rijstroken af te halen, zal het aantal weefbewegingen al verminderen.”
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  @Ian Vandenbossche ,als er max 80 is geld dit ook voor vrachtwagens ,ja ook voor BMW en Audi's.Sinds wanneer is er selectief max snelheid ,was het maar zo,een baan met max 80,eentje met max 90 en derde vak max 100.

 • Ian Vandenbossche

  Waarom pas tegen 2025? Nog 6! jaar! Trouwens max 80 wil zeggen dat vrachtwagens lustig minstens 90 blijven vlammen en de patsers in bmw’s en audi’s nog meer. Trouwens, meestal rij je op de hele ring niet sneller dan 10

 • cecil atherton

  Zo snel? Hoe gaan ze dat doen? Van 1km/u naar 80km/u, dat moeten tovenaars zijn.

 • jos robben

  hoe belachelijk kan men zijn

 • raf peeters

  Nog te snel op sommige momenten ,mag gerust naar 70 en volledig verbod voor de vrachtwagens op midden rijvak te rijden.