Marokko noemt uitspraken Francken "onaanvaardbaar en totaal ongepast"

Theo Francken.
photo_news Theo Francken.
De Marokkaanse ambassadeur in Brussel noemt de uitspraken van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken in La Libre Belgique "politiek onaanvaardbaar en totaal ongepast". Dat meldt Maghreb Arabe Presse (MAP), het staatspersbureau van Marokko.

Theo Francken kreeg in het interview een vraag over de samenwerking met Soedan in het kader van de identificatiemissie. Het regime van het Afrikaanse land neemt het immers niet zo nauw met de mensenrechten. "Er zijn veel regimes waar men twijfels bij kan hebben, landen waar de mensenrechten niet worden gerespecteerd", antwoordde Francken. "Dan zou men ook niet meer met Marokko mogen praten."

De Marokkaanse ambassade heeft daarop Buitenlandse Zaken gecontacteerd. De ambassadeur vindt de uitspraak "schadelijk, provocerend, misplaatst en te betreuren". Hij wijst erop dat de vriendschap tussen België en Marokko uitzonderlijk groot is en dat er op alle niveaus bijzonder goede relaties zijn. België en Marokko hebben ook samenwerkingsakkoorden op gerechtelijk en politioneel niveau.
76 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ahmet Karaca

  België veeg eerst voor eigen deur...

 • Karl Huysmans

  Goede relatie tussen beide landen!!!! Ja als het voor te krijgen is, en als belgie maar ja knikt.

 • Baldr VanHoek

  NVA actief als asielpartij in belgische en internationale politek. Als het allemaal zo waar is mijnheer Francken... maak een lijst, neem verantwoordelijkheid... en ga in de oppositie zitten maar voor NVA is dit al geruime tijd hetzelfde. Echt hun beleid uitleggen wat men doet is een ander paar mouwen... dan gaan mensen wakker worden.

 • Carlo Colucci

  Belgen moeten eerst de mensenrechten en vrouwenrechten in belgie verbeteren voor ze recht hebben van spreken over andere landen

 • José Gonzales

  Het is de waarheid!