Marokkaanse vrouw klaagt België aan voor "illegale vrijheidsberoving" na verblijf in 127 bis

Kaoutar Fal, een Marokkaanse vrouw die vorig jaar bijna twee maanden in het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel zat, trekt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat staat vandaag in La Dernière Heure. Ze klaagt de Belgische staat aan wegens illegale vrijheidsberoving, "zonder gerechtvaardigde reden".

Fal werd in het gesloten centrum 127 bis vastgehouden tussen 30 mei en 23 juli 2018. Ze was aangehouden op vraag van de Staatsveiligheid, omdat ze een gevaar zou vormen voor de nationale veiligheid. Zelf zei de vrouw dat ze beschuldigd zou zijn van spionage voor Marokko.

De intrekking van het visum van de vrouw werd meermaals verworpen. Uiteindelijk werd ze op 23 juli het land uitgezet.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Schaf voor die mensen het pro deo systeem af. Die misbruiken dat systeem.

 • Lea Van Heybeeck

  Ze hadden ze al op 31/5 terug naar afzender moeten sturen. Er wordt weer geld geroken door die vrouw en natuurlijk ook door de organisaties die erachter zitten. STOP alle toelages aan alle NGO’s onze begroting kan er alleen goed bij varen!

 • Peter Janssen

  Eigenlijk zou de belgische staat de kosten van haar verblijf moeten aanrekenen én terugvorderen, die de belgische belastingbetaler betaald heeft, zij en elke illegaal zouden die factuur moeten terugbetalen!!! Omgekeerde wereld: gratis verblijf en onderhoud, wet overtreden en dan nog durven komen klagen???Pure waanzin!

 • werner van cauwenberge

  Centen! Dat is waar ze naar vragen, de rest is niet van tel.Naar USA-voorbeeld schadeclaims, daar draait het om.

 • johanneke li

  lijkt me nochthans voldoende reden om haar vast te houden en het land uit te zetten, alleen weer toppunt dat het zolang moet duren... ze kan hun enkel van traagheid beschuldigen...