Mark Demesmaeker in ziekenhuis: "Hij gaat door een zware periode"

Europarlementslid en gewezen VTM-nieuwsanker Mark Demesmaeker (N-VA) is dit weekend in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel opgenomen.
BELGA Europarlementslid en gewezen VTM-nieuwsanker Mark Demesmaeker (N-VA) is dit weekend in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel opgenomen.
Europarlementslid en gewezen VTM-nieuwsanker Mark Demesmaeker (N-VA) is dit weekend in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel opgenomen. "Hij heeft momenteel gezondheidsproblemen en gaat door een zware periode. Hij is opgenomen voor verzorging en wil in alle rust en sereniteit herstellen", meldt zijn familie, die vraagt om zijn privacy te respecteren. 

Afgelopen vrijdag raakte bekend dat het parket van Halle-Vilvoorde een onderzoek heeft geopend naar Demesmaeker, omdat hij een fiscale schuld van liefst 540.000 euro zou hebben opgebouwd. De zaak draait om de verkoop van een huis in Herfelingen, waar behalve zijn privé-woning ook zijn vroegere bvba gevestigd was. 

Op dat tweede gedeelte was meerwaardebelasting verschuldigd, maar niet alles zou volgens het boekje verlopen zijn. Of zijn gezondheidsproblemen te maken hebben met de berichten over een gerechtelijk onderzoek, wil de familie Demesmaeker niet kwijt. "Wat betreft het onderzoek dat momenteel loopt, herhaalt m'n vader dat hij in alle openheid en transparantie meewerkt en hoopt dat alles zo snel mogelijk wordt uitgeklaard", aldus zijn zoon Thomas.
242 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  Karel Van Beeck mooi zootje die SPAers,Crombez,Freya VDB,Luc VDB,Detiege,P Janssens,Claes W en H,Termont,Johan VDL,K Lindekens,Lamin, S Stevaert.Een kleine greep uit het SPA assortiment van grote zakken Vullers.

 • Karel Valgaern

  Het is voor sommigen natuurlijk weer de schuld van de sossen dat Mark een half miljoen wou verduisteren voor de fiscus.....

 • Jan De Greef

  Ongeacht het resultaat van het onderzoek door het parket, Demesmaeker zal sowieso verbrand zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. De mensen onthouden langer dan men op het eerste zicht vermoedt. Net nu de Vlaamse regering meer financiële slagkracht toekent aan de colleges van burgemeesters en schepenen ten nadele van de gemeentebesturen kan dat tellen en is dat een streep door de rekening.

 • Eddy van Dorst

  Het is weer een nva afgietsel.Wel met die onbekwame corrupte Leugenaars

 • vanaeken jokke

  Karel van Beeck ,Crombez, Freya VDB, Luc VDB, Johan VDL,Termont, Monika Deconick,Claes W en H, Frank VDB,Detiege,Temsamani,P Janssens,Stevaert S,Lamine,Lindekens K.Een kleine greep uit het SPA prima clubje en er zijn er veel meer in dat clubje die miljoen graaiden.