Marieke ‘Wielemie’ Vervoort is overleden

Photo News
Voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort is op 40-jarige leeftijd overleden. Ze onderging vandaag euthanasie na een lange strijd tegen een ongeneeslijke spierziekte.

Vervoort nam twee keer deel aan de Paralympische Spelen. In 2012 won ze in Londen een gouden medaille op de 100 meter sprint en een zilveren medaille op de 200 meter. In Rio de Janeiro in 2016 behaalde ze een zilveren medaille op de 400 meter en een bronzen medaille op de 100 meter. Wielemie leed aan een onomkeerbare verlammingsziekte, waarbij ze ondraaglijke pijnen moest trotseren. 

De stad Diest opent woensdag een rouwregister voor rolstoelatlete en paralympisch kampioene Marieke Vervoort (40), die dinsdagavond is overleden na euthanasie. “Marieke kan een voorbeeld zijn voor veel mensen die het moeilijk hebben vanuit hun medische of sociale situatie”, reageert burgemeester Christophe De Graef. “Ze bleef er steeds in geloven en telkens een doel vastleggen, hoe moeilijk soms ook.”

Marieke Vervoort ondertekende al in 2008 de nodige documenten voor euthanasie, maar toch bleef ze vechten. Ze stortte zich vol op haar ‘bucket list’, het verlanglijstje van wat ze nog wilde doen in dit leven. Maar het was een moeilijk gevecht, tegen een lichaam dat niet meer meewilde. “Eens een vechter, altijd een vechter”, zei Marieke. Lees hier een portret van ‘The Beast from Diest’.

Marieke Vervoort
getty Marieke Vervoort470 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • linda. bossuyt

  Heel veel sterkte aan de familie.rust zacht lieve meid u hebt een lange strijd gestreden ik heb veel respect gehad voor jou u was een vechter vol moed tot op het einde

 • Martine Amandels

  R I P Marieke na een lange strijd van pijn heb je eindelijk de rust kunnen vinden , maar je blijft voor vele een groot voorbeeld

 • Sebastian Bombeeck

  Rust zacht Marieke, veel sterkte aan de familie!

 • Rudi Vandewal

  Rust zacht toppertje jij was een voorbeeld voor ons allemaal. Wij zijn trost jou gehad te hebben in ons klein Belgen landje.het ga je goed hier boven.

 • Claudia Ploeger

  R.I.P Rust zacht Marieke