Marc Dutroux schrijft brief met excuses aan slachtoffers: "Hij neemt zijn verantwoordelijkheid op"

De advocaat van Dutroux is het beu: “Mijn cliënt wordt behandeld als een wild beest”, stelt hij.
Belga / Sudpresse / screenshot vtm De advocaat van Dutroux is het beu: “Mijn cliënt wordt behandeld als een wild beest”, stelt hij.
Een brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt binnenkort - wellicht nog voor de zomervakantie - naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L'Express. Dayez verzekert dat het berouw geen uiterlijke schijn ('façade') is.

Met het akkoord van zijn cliënt is Dayez de brief aan het schrijven. De advocaat schrijft die als 'woordvoerder' van Marc Dutroux, luidt het. De misdadiger zal zijn spijt uitdrukken over wat er is gebeurd. "Er zullen antwoorden instaan op bepaalde vragen die de families van de slachtoffers zich nog stellen", aldus Dayez, die vorig jaar akkoord ging om Dutroux te vertegenwoordigen bij zijn vraag om voorwaardelijk in vrijheid te worden gesteld.

"Ook al betwist hij bepaalde zaken en ook al beschouwt hij zichzelf niet als een absoluut monster, hij is zich wel degelijk bewust dat hij niet per ongeluk in de gevangenis zit. (...) Hij neemt zijn verantwoordelijkheid op." De advocaat hekelt in het interview nog eens de "betreurenswaardige" detentie-omstandigheden van zijn cliënt. "Een cel van 9 vierkante meter waar hij maar zelden uitkomt en een zo goed als volledig isolement."

“Ik verwacht eigenlijk niets van de brief van Marc Dutroux”, reageert Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, aan VTM NIEUWS. “Ik hoop dat er eindelijk eens een waarheid in staat die ook strookt met de waarheid, want dat heeft hij tot nu toe niet gedaan”, zegt Marchal. “Ik denk helemaal niet dat het oprecht is. Als je 23 jaar nodig hebt gehad om excuses aan te bieden, daar geloof ik niet echt in."
195 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Conny Vaho

  Nee, nooit. Nooit mag deze man nog vrij komen. Ik wil hier nogmaals voor op straat komen met een mars om te voorkomen dat hij vrijkomt. Als hij vrijkomt gelooft niemand nog in het gerecht. Politiekers, denk daar aan.

 • Torfs Alfons

  Een monster heeft geen spijt in de diepste kerker steken kan natuurlijk alleen in belgie zoiets

 • Eric Audenaert

  Laat hem vrij en laat hem gewoon rondlopen tussen de mensen zonder politiebewaking . Die zal vlug smeken om weer in de cel te mogen zitten . Als hij nog moet smeken en moet snakken naar verse lucht . Ik doe alvast mee .

 • Yves Van Rossem

  Zelfs de titel is gelogen. Dutroux zelf schrijft geen brief maar wel zijn advokaat ...

 • jan kop

  hoe lang zou die rondlopen?word direct aangepakt..