Marc Coucke opent 'zijn' Pairi Daiza voor leukemiepatiëntje alleen

Van chemo en cortisone naar koala's en panda's

Pairi Daiza
Cortisone, chemo, draadjes, dokters: dat was maandenlang de routine van Sofie De Rho (4). Altijd binnen. Maar gisteren! Panda's, koala's en McDonald's. Het meisje genoot tot in de topjes van haar roze handschoenen toen Marc Coucke 'zijn' Pairi Daiza speciaal voor haar opende, als lichtpunt in een lange leukemiebehandeling.

Geen files richting Pairi Daiza, gisterochtend, want als de dieren wintervacht krijgen, is het park gesloten voor het grote publiek. Maar wel het zachte gezoem van een golfkarretje, waarop een meisje van bijna 5 zat, glunderend. Voor Sofie De Rho uit het Oost-Vlaamse Asper (Gavere) was het haar eerste echte uitje sinds in juli leukemie werd vastgesteld. De zomermaanden gleden voorbij in het ziekenhuis, en straks de feestdagen ook. Maar heel even lag de wereld weer open en kon die lelijke ziekte vergeten worden.

Niet zomaar een wilde weldoener

Marc Coucke hoorde ervan via het KinderKanker Steunfonds. "Ik ben afkomstig van Merelbeke (waar Coucke woont, red.), dat trok misschien zijn aandacht", vertelt Anneleen. "We hoorden dat hij een wens wilde waarmaken in Pairi Daiza. Daar gingen mijn man en ik graag op in, maar we hadden geen idee dat hij zelf zo betrokken zou zijn. De avond voor het bezoek heeft Marc me persoonlijk gebeld om alles nog eens door te spreken. Sofie had bijvoorbeeld een golfkarretje nodig, want hoewel ze weer wat weerstand heeft opgebouwd, is ze toch nog zwak. En als Sofie een dier aait, moeten daarna haar handjes meteen ontsmet worden. Daar is allemaal rekening mee gehouden, en Marc had ook zijn eigen dochter meegebracht, als vriendinnetje voor Sofie. Het was niet zomaar 'wilde weldoener zijn', het voelde heel oprecht aan."

Zelfs de dieren deden een extraatje voor Sofie. U leest het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

Pairi Daiza