Marc Coucke koopt twee golfclubs in buurt van Durbuy

Er is al een akkoord over de verkoop, maar de financiering is nog niet helemaal rond.
RV/Photo News Er is al een akkoord over de verkoop, maar de financiering is nog niet helemaal rond.
Ondernemer Marc Coucke staat op het punt om in de buurt van Durbuy in de Ardennen twee golfclubs over te nemen. "De deal is getekend, maar nog niet geclosed", zegt Coucke in de krant De Tijd.

Het gaat volgens de krant over de golfbaan van Durbuy in Barvaux-sur-Ourthe en die van Five Nations in het nabijgelegen Méan. Beide clubs beschikken over 18 holes, en die van Méan beschikt ook over een hotel met 35 kamers. Er zou al een akkoord over de deal, maar de financiering is nog niet helemaal rond.
Het lijkt er dus op dat het piepkleine Durbuy in de provincie Luxemburg nog verder omgevormd wordt tot 'Couckeville'. De flamboyante Oost-Vlaming beschikt in het dorpje immers ook al over een restaurant, een hotel, een camping en een avonturenpark. Sinds de verkoop van Omega Pharma aan het Amerikaanse Perrigo investeerde Coucke volop in toeristische attracties in het Luxemburgse dorp.
 
Bovendien wil hij er graag ook nog een museum voor hedendaagse kunst openen. Daar zou de miljardair zijn grote collectie kunstwerken van de Franse avant-gardistische kunstenaar Marcel Duchamp willen tonen.
43 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ronny verstraete

  De'n RSCA kan dan gaan golfen ipv te voetballen.....woehaha

 • JEAN VANGINDER

  laat Coucke maar doen, als het zo verder gaan met zijn adventure valley, zou het wel snel gedaan kunnen zijn. er heerst een grote vriendjes(onbekwame) politiek en die zullen zijn centjes wel op souperen. ze verspillen zijn kapitaal wel, en dan?

 • Patrik Van Hover

  Patrik van hover Zijn ballon zal wel leeglopen zoals deze van Musk

 • Van Constantinus

  en de supporterclubs van Anderlecht worden genekt door hun bus parking af te nemen om enkele dikke nekken hun autoke te laten parkeren, was vrijdag maar een derde bezet, en in neerpede is ook een golfclub die het nieuwe stadion van RSCA in de weg staat, had beter dat beter gekocht.

 • ringo van der pulst

  Hij investeert in wallonie omdat daar één en ander vlotter kan.Als je je geld in vlaanderen wil opdoen is de helft al op aan mensen die moeilijk moeten doen.Daar zijn ze blij met zulke mensen;hier moeten ze kost wat kost door het vuil gehaald worden.Ik ben zelf vlaming en zie dat de vlaming jaar na jaar een koud en kil volkje aan het worden is.