Mannen die dakloze in elkaar sloegen blijven in de cel

Volgens de advocaten van de verdachten waren de mannen uitgeweest en erg dronken op het moment van het feiten.
Federale Politie Volgens de advocaten van de verdachten waren de mannen uitgeweest en erg dronken op het moment van het feiten.
De drie jongemannen die op 6 december een man in elkaar sloegen op de Brusselse Anspachlaan, blijven aangehouden. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het Brusselse parket. Het 32-jarige slachtoffer, Gaëtan Luleno, overleed enkele dagen na het incident in het ziekenhuis. Volgens de advocaten van de drie verdachten hadden hun cliënten nooit de bedoeling de man te doden.

De drie verdachten, de 22-jarige Yassine B., de 22-jarige Gaetano R. en de 19-jarige Gil V.E., waren in de nacht van 5 op 6 december uitgeweest en waren op het moment van de feiten flink onder de invloed van alcohol, aldus hun advocaten. Voor de deur van een snackbar werd de jongste van het drietal, Gil V.E., aangesproken door Gaëtan Lulendo, die hem op agressieve wijze eerst om een sigaret en vervolgens om geld zou gevraagd hebben.

Er ontstond een woordenwisseling en fysieke confrontatie, waarbij Gil V.E. minstens een vuistslag zou gegeven hebben. Zijn twee vrienden zouden ook toegesneld zijn om hem bij te staan. Gaëtan Lulendo raakte bij de vechtpartij zwaargewond. De man overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Lid van bende
De advocaten van het drietal benadrukten dat die nooit de bedoeling hadden de man van het leven te beroven en vroegen hun cliënten vrij te laten. De raadkamer ging daar niet op in. Nog volgens de verdediging zou het slachtoffer ook geen dakloze geweest zijn, maar bekend gestaan hebben als lid van een stadsbende. Dat blijkt slechts gedeeltelijk te kloppen. "Als minderjarige stond hij als zodanig gekend, maar dat is jaren geleden", klinkt het uit goede bron.