Manneken Pis moet van de Amerikanen een broekje aan op de doos van de Brusselse Monopoly

In de uiteindelijke versie van de speldoos draagt Manneken Pis een blauw zwembroekje.
RV In de uiteindelijke versie van de speldoos draagt Manneken Pis een blauw zwembroekje.
Dat Monopoly met een versie komt voor de stad Brussel, was al bekend. Maar op de doos zal Manneken Pis niet al zijn glorie afgebeeld worden, schrijft nieuwssite Bruzz. Hij krijgt een zwembroekje aangemeten, omdat de Verenigde Staten geen naakt op de doos willen. 

In het spel is de Nieuwstraat niet meer de duurste straat van Brussel. Je moet er voortaan het meeste neertellen voor het Koninklijk Paleis. En de Marollen worden de goedkoopste buurt. In de nieuwe Monopoly Brussel kun je ook pleinen en monumenten opkopen, zowel historische plaatsen als moderne bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld een huis of hotel bouwen op de Grote Markt, of Manneken Pis kopen. Ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaarten krijgen een Brusselse toets.

Op de doos van het spel prijkt het beeldje van Manneken Pis. Maar hij mag onder geen beding naakt afgebeeld worden van de Amerikanen. “Ook niet toen we vertelden dat Manneken Pis wereldberoemd cultureel erfgoed is”, reageert Groep 24, het bedrijf dat de Belgische Monopoly’s uitbrengt, aan Bruzz.

Dus krijgt Manneken Pis een Brussels zwembroekje aan, met het Iris-logo en de typisch blauw-gele kleuren van onze hoofdstad erop afgebeeld. 

Op de oorspronkelijke doos stond de 'echte’ Manneken Pis, zonder broekje dus.
RV Op de oorspronkelijke doos stond de 'echte’ Manneken Pis, zonder broekje dus.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Bogaert

  Wat een preutse Amerikanen wat een vreemd land waar je gemakkelijk aan wapens geraakt maar men dan zo preuts is op een beetje bloot...

 • Hilde Peeters

  Iedereen mag met wapens rondlopen vanaf 16 met de auto. Maar als er ergensbloot te zien is is er paniek wat een raar land.

 • Liliane Vervliet

  Onnozel mannekes.

 • Lore Kluwer

  Stoort me niet. Hoeveel naakten in de kunst worden er niet afgebeeld met een vijgenblad? Wat me wel stoort: waarom staat er Bruxelles en dan pas Brussel op de doos? Zelfs op de zijkant. Alfabetisch gezien komt BruSsel vóór BruXelles. Getalsmatig zijn Vlamingen in de meerderheid in België. Maker van deze spellen, in opdracht van Hasbro, is trouwens een Vlaams bedrijf: Carta Mundi. Ondanks dat alles wordt eens te meer de indruk gewekt dat België in de eerste plaats een Franstalig land is. Spijtig

 • Jan Delafontaine

  Ik vind het wel grappig dat in een land waar snotneuzen van 16 jaar al met de auto mogen rijden en waar je vuurwapens kan kopen even makkelijk als brood, dat ze zo preuts zijn en veel regeltjes hanteren wat de zeden betreft.