Manifestatie tegen komst van ijsberen naar Pairi Daiza

Vanochtend hebben zo’n 80 protestanten van dierenrechtenorganisatie Wolf Eyes een manifestatie nabij Pairi Daiza gehouden. Ze protesteerden tegen de komst van de ijsberen, die voor eind 2019 in het dierenpark in Brugelette gepland zijn.

Eind dit jaar zullen tussen drie en vijf ijsberen aankomen in het 'Terre du Froid' van het dierenpark. Meteen na de aankondiging steeg er protest op van dierenorganisaties die vinden dat poolberen niet thuishoren in gevangenschap en al zeker niet in België. De baas van het park, Jean-Jacques Cloquet, verdedigde eind maart de beslissing nog. Volgens hem is het juist nodig om de dieren op te vangen omdat ze steeds moeilijker kunnen overleven in hun natuurlijke habitat. Volgens Mathieu Goedefroy, woordvoerder van Pairi Daiza, staan andere dierenrechtenorganisaties als GAIA, WWF en Polar Bears International wel achter de komst van de ijsberen. “Het project is gericht op de conservatie van de ijsbeer, die een bedreigde diersoort is.”

De manifestatie was aanvankelijk op 6 april voorzien maar werd onder meer om veiligheidsredenen verboden door de burgemeester. Vandaag verzamelden volgens de politie ongeveer 80 manifestanten in Cambron (Brugelette). "Wij willen in eerste instantie het publiek informeren. We zijn ons ervan bewust dat onze actie niet zal volstaan om de komst van de ijsberen tegen te houden", aldus Jean-Michel Stasse, voorzitter van Wolf Eyes. "Ik militeer al acht jaar tegen het gevangen houden van wilde dieren. Onze vereniging zal haar actie voortzetten. De ijsbeer is een beetje ons embleem.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucien Mertens

    Die dieren horen hier ook helemaal niet.

  • ROBERT GERTS

    Dat rijkeluisventje krijgt zijn zin weer! Die dieren horen in dit westelijk halfrond niet thuis! Dierenbeulen! “Oooooh zo mooi”; en ze zijn terug weg. Maar die dieren worden gek achter tralies!

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Wat is daar nu verkeerd aan? Opnieuw groenen die zich willen laten horen! Die dieren worden in de parken goed verzorgd en het is voor hun beter dan soms in de natuur! En voor de bezoekers waaronder kinderen is het interessant zulke dieren te leren kennen!