Man wordt tweemaal betrapt op dronken rijden tijdens zelfde nacht

Archiefbeeld.
thinkstock Archiefbeeld.
De politie van Kruibeke-Temse onderschepte zondagochtend een wagen in de Beekdam in Bazel. De man bleek te veel te hebben gedronken. Twee uur later werd hij opnieuw onderschept. Dat meldt de lokale politie. 

Een politiepatrouille van de zone Kruibeke-Temse merkte zondagochtend rond vijf uur een voertuig op met een eigenaardige rijstijl. Het voertuig werd onderschept in de Beekdam in Bazel. De 23-jarige jongeman uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,18 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Twee uur later, omstreeks 7 uur, meldde een getuige dat een voertuig in de Parklaan in Bazel tegen verschillende voertuigen had gereden en de vlucht had genomen. 

De bestuurder kon worden gevat, en bleek dezelfde jongeman te zijn wiens rijbewijs enkele uren eerder al werd ingetrokken. De man legde opnieuw een positieve ademtest af. Daarnaast legde hij toen ook een positieve speekseltest af. Het parket werd ingelicht, en toen werd ook het voertuig van de man in beslag genomen. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Desloover

  alcohol , een pest in belgie , graag nultolerantie dan is voor iedereen duidelijk

 • Hugo Van Haevre

  Als ik me niet vergis moet die voor politierechter D'Hondt (Dendermonde) verschijnen en die straft raak, maar ja zulke gasten kan je toch niets verbieden doen gewoon hun eigen zin en hebben lak aan alles

 • Jan Van Rompaey

  Dat is de schuld van de politie. Die hadden een wielklem moeten plaatsen. En die dommeriken worden dan voor hun jobke nog rijkelijk betaald.

 • rik lagrou

  volgens de wet mag politie dronken bestuurder niet vrij laten normaal moet deze zijn roes uitslapen dit mag in ziekenhuis thuis afzetten of in cel laatste =te veel papierwerk Verboden iemand die gevaar zelf voor hem of omgeving vrij te laten!!

 • Jef Vermeulen

  Waarom wagen niet direct in beslag genomen bij zo een hoog gehalte ? Falend beleid op alle vlak in België. Nu waren het maar wagens die beschadigd werden Wat als het een mens of een kind was?

Video