Man vervalst rijbewijs om lid van motorclub te worden

PHOTO_NEWS
Voor de correctionele rechtbank van Mechelen stond vandaag een man terecht die een rijbewijs had vervalst om lid te kunnen worden van een motorclub. De man had nooit een rijbewijs behaald maar reed toch al jaren met de wagen rond.

De 38-jarige man zou het rijbewijs van zijn vriendin uit haar handtas hebben gehaald en gebruikt om een eigen rijbewijs na te maken met de scanner. De vriendin merkte dat op toen ze haar rijbewijs in zijn portefeuille terugvond en op de computer een ingescand rijbewijs vond met de foto van haar partner erop. Volgens de vrouw hadden de twee op dat moment al tien jaar een relatie maar had de man in al die tijd nooit een rijbewijs gehad.

"Wasmachine"

De man beweerde dat hij een rijbewijs nodig had om lid te worden van een motorclub. Hij meende dat de organisatie van de motorclub niet eerlijk verliep en door lid te worden, wilde hij dit aankaarten. Op de vraag van de motorclub waarom de tekst van het rijbewijs zo onduidelijk leesbaar was, antwoordde hij dat het rijbewijs reeds verschillende keren in de wasmachine was meegewassen en daardoor zo onleesbaar was.

Het openbaar ministerie vorderde 9 maanden celstraf en een geldboete van 900 euro. De rechtbank velt wellicht op 2 juni een vonnis.