Man veroordeeld tot half jaar effectief voor messteken aan liefdesrivaal

Een 27-jarige man uit Genk is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 1 jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 900 euro boete voor het neersteken van zijn liefdesrivaal in Houthalen-Oost. De dakwerker, die in bijberoep clown is, werd door het openbare ministerie omschreven als een jaloerse geweldenaar, die doelbewust het slachtoffer neerstak. "De feiten hadden een fatale afloop kunnen hebben", aldus de procureur.

De beklaagde zelf sprak van wettige zelfverdediging en ging voor de vrijspraak, maar dat vond de rechtbank een brug te ver.

De feiten speelden zich af op 8 oktober 2013 rond 03.30 uur 's nachts. De toenmalige vriendin van beklaagde Wouter H. had nog contact met haar ex omdat ze samen twee kinderen hadden. Die avond telefoneerde de ex naar de vriendin van H., en dat zinde H. niet.

Hij reed meteen naar de woning van zijn rivaal, en stormde met een mes op de ex van zijn vriendin af. Het slachtoffer kreeg een messteek in de miltstreek, tot aan de lever. Toen het slachtoffer de woning in vluchtte, ging de beklaagde hem achterna. Hij sloeg het venster van de verandadeur aan diggelen, en liep daardoor zelf letsels op. Het slachtoffer had een stuk van een bezemsteel ter hand genomen om zich te verdedigen tegen de agressieveling.

Voor de strafmaat keek de rechtbank naar het traumatiserende karakter van de feiten voor het slachtoffer enerzijds, maar anderzijds ook naar het relatief gunstige strafverleden van de dader. Op burgerlijk gebied worden de debatten op 22 december heropend. Het mes werd verbeurd verklaard.