Man verliest verblijfsrecht en steekt zichzelf in brand in Luik

Paleis van de Prins-bisschoppen in Luik
Google Street View Paleis van de Prins-bisschoppen in Luik
Een man heeft zichzelf vanmiddag in brand gestoken op de binnenplaats van het Paleis van de Prins-bisschoppen in Luik. Dat is vernomen bij de politie van Luik.

De 49-jarige verblijft illegaal in ons land, en stak zichzelf in brand rond 12.30 uur. Volgens Catherine Collignon, de woordvoerster van het parket van Luik, had de man net zijn verblijfsrecht verloren.
Hij werd met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum van het Luikse universitaire ziekenhuis CHU, en verkeert in levensgevaar.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Denis Stock

    De man kan onmogelijk de nodige verzorging krijgen in het land van herkomst, levenslange verzorging zijn noodzakelijk. Hopelijk verblijfsrecht op humanitaire en medische redenen, mogelijks ook een invaliditeit. Succes met je herstel en verblijf in ons mooi gastvrij landje.

  • Peeters Freddy

    Na herstel meteen het vliegtuig op en naar het thuisland ?,