Man verliest bijna zijn hand bij bloederig gevecht met kapmes

Een vechtpartij vanochtend in Chapelle-lez-Herlaimont (Henegouwen) is wel heel bloederig afgelopen. Bij de vechtpartij raakte een man zwaargewond, zo is in gerechtelijke kringen in Charleroi vernomen. De hand van het slachtoffer werd zo goed als afgesneden. Deze namiddag verkeerde de man nog in levensgevaar.

Twee jongemannen raakten vanochtend slaags voor café "Comte d'Artois" in Chapelle-lez-Herlaimont. Tijdens dat gevecht werd een deel van het oor van een van de jongemannen afgerukt.

De gewonde man ging hulp zoeken en kwam met twee anderen terug, gewapend met een kapmes. Eén van de drie sloeg zo hard met het kapmes op de jongeman dat zijn hand bijna werd afgesneden. Het trio bleef de man afranselen. Hij werd zelfs met een baseballknuppel op het hoofd geslagen.

Nadien sloegen de drie op de vlucht en lieten het slachtoffer achter. De gewonde jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis in Jolimont.

De dader die het slachtoffer met het kapmes verwondde, werd geïdentificeerd, maar is nog niet opgepakt. Hij is gekend in gerechtelijke kringen. (belga/sps)