Man verkrachtte jarenlang stiefdochter en dwong haar zelfs ontlasting op te eten

thinkstock
Een 45-jarige Nederlander is door de Brugse correctionele rechtbank tot acht jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor de jarenlange verkrachting en de onmenselijke behandeling van zijn stiefdochter. De moeder van het meisje kreeg voor schuldig verzuim 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

De bal ging aan het rollen toen de moeder van het slachtoffer in januari 2013 aangifte deed bij de politie. Het meisje had haar zus verteld dat ze al vanop 13-jarige leeftijd een relatie had met Jan. Het ondertussen 23-jarige slachtoffer vertelde het verhaal ook aan haar vriend. H. begon zijn stiefdochter in 2007 te betasten, toen ze net vanuit Nederland naar Oostkamp waren verhuisd. Een tweetal jaar later begon hij ook regelmatig seks te hebben met het meisje. In diezelfde periode werd ook haar jongere zus aangerand door de beklaagde.

Onmenselijk

Jan H. moest zich ook verantwoorden voor onmenselijke behandeling en slagen en verwondingen. Tijdens haar jeugd in Nederland kreeg het slachtoffer regelmatig klappen te verwerken. Het meisje schetste in het onderzoek een schrijnend beeld van de situatie. Ze werd bijvoorbeeld ooit gedwongen om haar eigen urine en ontlasting op te eten. Daarnaast werd het kind onder andere ook vastgebonden in bed, van de trap gegooid en bijna verdronken in een zwembad. Haar moeder verplichtte haar eens om van de grond te eten.

Verdediging

De beklaagde gaf enkel toe dat er sprake was van seksuele handelingen. Volgens de verdediging gebeurde alles echter met wederzijdse toestemming. De rechtbank oordeelde dat de verklaringen van het slachtoffer wel degelijk geloofwaardig waren.

Straf

Jan H. werd uiteindelijk veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf. Bovendien werd zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bos Wandeling

  8 jaar??? Waarom geen 28? Veel te laks zijn ze hier.

 • SUNBOY

  Een echte beest die vent ! Hopelijk maakt hij het zelfde door in de gevangenis ! En de moeder is ook niet beter!

 • Eddy van Dorst

  Met zulk crapul weten ze wel raad in de gevangenis tenminste dat onbenul geens ze allemaal al niet heeft vrijgelaten.

 • het prinsje op het witte paard

  Het probleem is dat deze gasten hun straf nooit effectief moeten uitzitten. Ik gok op een drietal jaar, daarna komt hij vast wel weer vrij.

 • Peter Buyck

  Wie gaat die man nog aanwerven? Zijn kennissenkring? Geen pensioenopbouw, ... levenslang OCMW...?