Man verkracht meisje in gracht na fuif, getuige krijgt klappen en wordt opzettelijk aangereden

Illustratiebeeld.
iStock Illustratiebeeld.
Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is vandaag vijf jaar cel geëist tegen een man die een meisje heeft verkracht en een ander meisje dat tussenbeide kwam heeft geslagen. Zijn slachtoffer verblijft in een instelling omdat ze de feiten moeilijk kan verwerken.

Het slachtoffer was na een fuif in Sint-Katelijne-Waver met haar fiets in de gracht gevallen. De man leek haar te willen helpen maar wilde haar plots kussen, waarop zij hem wegduwde. De man hield haar vervolgens hardhandig vast, verplichtte het meisje hem oraal te bevredigen en kroop daarna op haar. Toen twee getuigen langskwamen en wilden ingrijpen, troffen ze de man op het meisje aan met zijn broek open. Toch ontkent hij dat hij het meisje heeft verkracht. 

Toen hij zag dat een van de getuigen een foto van zijn bromfiets maakte met haar gsm, reed hij haar opzettelijk aan om de telefoon af te pakken, wat niet lukte. Later die nacht werd nog een ander meisje met haar fiets in de gracht gereden door een man op een bromfiets, wellicht gaat het om dezelfde man.

Gebrek aan schuldinzicht

De man blijft de feiten ontkennen en kwam vandaag niet opdagen voor zijn proces en werd ook niet vertegenwoordigd door een advocaat. Het parket meent dat het gebrek aan schuldinzicht duidelijk aanwezig is en hij niet in aanmerking komt voor probatievoorwaarden. Het vroeg een effectieve celstraf van vijf jaar.

Het meisje dat verkracht werd, verblijft momenteel in een instelling. Haar schadevergoeding moet nog begroot worden. Het meisje dat getuige was, vroeg een schadevergoeding van 16.500 euro omdat ze door de aanrijding nog steeds moeite heeft met stappen.

Vonnis op 4 oktober. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Ze vragen 5j en als ie gevat wordt komt ie weg met een vingerwijzing

 • jintha peeters

  5 jaar pff mag zeker 20 jaar zijn

 • Eida Lam

  Geen beschrijving van de persoon in kwestie? Ik weet genoeg! Net zoals ik genoeg weet als er over "verwarden" wordt gesproken.

 • Don Tessers

  Wat is de identiteit van de dader? Gaat het over een Belg, over een genaturaliseerde Belg of een vreemdeling aangeduid als migrant?

 • ronny cuypers

  Zo'n beest zonder schuldbesef verdient veel meer dan vijf jaar. Hij moet minstens even lang afzien als zijn slachtoffer.