Man verklapt ticketcontrole aan volgende halte: Brusselse tram loopt leeg

Illustratief beeld. Het ging om tramlijn 51.
photo_news Illustratief beeld. Het ging om tramlijn 51.
Op Facebook en Twitter is een video opgedoken waarin te zien is hoe enkele jongemannen trampassagiers in Brussel waarschuwen voor een ticketcontrole. Na de aankondiging loopt de hele tram meteen leeg. De MIVB overweegt juridische stappen, zo meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het filmpje is te zien hoe een jongeman de deuren van een tram aan halte Sainctelette in Sint-Jans-Molenbeek opent en de passagiers een waarschuwing toeroept. Er is namelijk een ticketcontrole aan halte Ribaucourt. “Controle bij de volgende halte, ze staan er met de politie”, klinkt het. “Stap af als je geen abonnement hebt!” Zijn aankondiging kreeg meteen gevolg: bijna de hele tram liep leeg.

De oproep vond ook zijn weg naar de Facebookpagina ‘Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles’, die waarschuwt voor allerhande controles in Brussel. Daar werd het filmpje 1.500 keer aangeklikt en meer dan 500 keer gedeeld.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is op de hoogte van het filmpje. “We bekijken op dit moment of we legaal iets kunnen doen tegen deze actie,” zegt woordvoerder An Van hamme, die erop wijst dat aanzetten tot zwartrijden ook illegaal is.
81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerda Rousseau

  Dat was een van de eerste dingen die ik dacht, David van Aelst! Hahaha!

 • Jos Daniels

  Dit bewijst dat het openbaar vervoer goedkoper moet. Mensen zijn omwille van de hoge ticketprijs wel verplicht om zwart te rijden.

 • eric maier

  Dit is wel grappig

 • Hugo de De

  er zij poortjes aan ingang tram noordstation! er volstaan 5 min om te zien hoe je daar doorgeraakt zonder vervoerbewijs! cameras en controle hebben ze daar nog niet uitgevonden ! belgen zullen wel betalen !

 • Franky Puystjens

  Terechte opmerking van Lennert. Grote verontwaardiging hier bij vélen omwille van het de tramreizigers op de hoogte brengen van controle op zwartrijden! Maar het verklikken van controles op snelheidsovertredingen en dronkenschap achter het stuur, vindt zowat gans 'weldenkend' Vlaanderen blijkbaar normaal en acceptabel. Terwijl dàt nochtans gebeurt om het aantal verkeersdoden te verminderen, en niet omwille van kassa-kassa van de MIVB...!