Man valt in Willemdok, ondanks nieuwe omheining

Willemdok
De Roeck Willemdok
Een 36-jarige man is afgelopen nacht in het water van het Willemdok gevallen. Dat is één van de dokken naast het museum MAS aan het Antwerpse Eilandje. De dokken zijn voortaan afgesloten door een hekwerk, net om te beletten dat voorbijgangers 's nachts in het water terecht komen. De voorbije jaren zijn verschillende mensen die in de buurt aan het uitgaan waren, verdronken.

De drenkeling van afgelopen nacht overleefde zijn val in het water wél. Dat heeft hij te danken aan een 17-jarige jongeman die aan het MAS zat uit te rusten na een nachtje stappen. Hij hoorde hulpgeroep en ging kijken wat er aan de hand was.

Politiewoordvoerder Willem Migom: "Een 36-jarige man hield zich vast aan een steiger van de jachthaven. Hij kon niet meer op eigen kracht uit het water. De jonge helper belde de hulpdiensten en greep de drenkeling dan bij zijn arm. Een politiepatrouille die eerst ter plaatse was heeft hen zo aangetroffen. De brandweer heeft de man dan weer op het droge geholpen. Hij is afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis."

Hoe de 36-man ondanks de omheining toch in het water is gevallen, weet de politie nog niet. De man zelf kan zich evenmin iets herinneren. Of hij gedronken had, kon de politie nog niet zeggen. 

Willemdok
De Roeck Willemdok3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lode Van Houdt

    Proficiat aan de 17 jarige jongen die waarschijnlijk het leven van deze man heeft gered.

  • Ruben Claus

    Wie er ook schuld treft, ik ben blij voor deze man dat hij het overleefde. Ja Jan, net zoals er altijd mensen zullen zijn die spreken voor ze weten wat er exact aan de hand is. Waarom direct een zondebok willen aanwijzen? Misschien éerst respect opbrengen voor de mensen en uw commentaar voor uzelf houden. Gelukkig voor deze man was er net iemand in de buurt die wél respect heeft voor slachtoffers van ongevallen.

  • jan piedfort

    er zullen altijd mensen zijn die het klaarspelen om ergens in te vallen, wat je ook doet om dit te voorkomen