Man uit Verviers dreigt vuurwapen te gebruiken tegen toeterkaravanen na België-Brazilië

Aan de Beurs in Brussel kwamen duizenden supporters de Belgische winst in de WK-kwartfinale vieren.
BELGA Aan de Beurs in Brussel kwamen duizenden supporters de Belgische winst in de WK-kwartfinale vieren.
Een man uit Verviers heeft na afloop van de door de Rode Duivels gewonnen WK-kwartfinale tegen Brazilië feestende automobilisten verbaal bedreigd, meldt RTL Info. Hij kon hun geklaxoneer niet meer aanhoren en dreigde er zelfs mee zijn vuurwapen te gebruiken.

De man telefoneerde verschillende keren de politie.  Omdat er maar geen patrouille ter plaatse ging bij zijn woning in het centrum van de Luikse stad, belde hij nogmaals de agenten. Dit keer dreigde hij ermee een vuurwapen te gebruiken. 

De politie repte zich alsnog naar de woonst toen uit onderzoek bleek dat de beller over een wapenvergunning beschikte. Bij aankomst bedreigde hij vanuit zijn raam de agenten met een bezemsteel, wat vanop afstand even op de loop van een geweer geleek. De agenten konden de man uiteindelijk tot bedaren brengen. In de woning werd geen vuurwapen aangetroffen. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Bamps

  Hier in Profondeville wordt ook alles toegelaten . De cafébaas voor de kerk mag de straat compleet afsluiten en de parking voor de kerk als verkooppunt van bier gebruiken. Om half 6 kan je als buurtbewoner met de auto al niet meer naar je eigen huis wanneer de match pas om 8 uur begint. Dit met toelating van het gemeentebestuur en politie.

 • Robert DE REU

  Hopelijk trekken ze met zo een toeterende stoet door Dendermonde eens kijken wat de fameuze rechter Dhondt dan gaat zeggen, ik denk dat hij gaat meerijden en ook toeteren.

 • Ludovic De Beuckeleer

  word hier gemeten met twee maten en gewichten ? zeker ! trouwstoeten mogen ( en moeten) niet en dit laten ze toe , trouwens de man heeft enkele keren de politie opgebeld en die stuurden hun kat , tot hij dreigden met een vuurwapen , dan staan die rambo macho's direct aan de deur , waarom konden ze niet na zijn eerste oproep komen ?

 • Gerard Braeckmans

  Het circus van diene voetbal barst uit zijn voegen. Het is eigenlijk een vorm van massa-hysterie. De meesten beseffen het niet omdat ze meegesleurd worden in het doen en wat mee staan huppelen om hun 'vreugde' te tonen.

 • Henri Troyat

  Sport is sport en het kan plezant en spannend zijn, maar kunnen we dat commercieel opgeklopte hoera-gevoel niet eens een beetje relativeren. Dat je kleuters zover kunt krijgen is begrijpelijk, maar ik begin toch aan de mentale gezondheid van de meeste mensen te twijfelen. Het is tenslotte toch maar een beetje stampen tegen een bal hé mensen.