Man uit Schilde in de cel voor verkrachting partner van vader

THINKSTOCK
Een 37-jarige man uit Schilde is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. De man had in 2010 de toenmalige partner van zijn vader verkracht en had ook een oudere ex-vriendin aangerand. De dertiger had de seksuele betrekkingen met zijn vaders partner toegegeven maar beweerde dat de vrouw erin had toegestemd.

De verkrachting vond plaats in december 2010, na een familiefeest. E.P. bracht de partner van zijn vader na dat feest terug naar haar woning in Overijse en mocht daar, vanwege de overvloedige sneeuwval, blijven slapen. 's Nachts was hij echter in het bed van de vrouw gekropen, waarna hij haar had verkracht. De vrouw diende pas maanden later klacht in omdat ze tevergeefs hoopte de zaak in familiekring op te lossen.

Volgens de dertiger deelde hij inderdaad de lakens met de vrouw maar had ze daar eerst in toegestemd.

De man werd ook beschuldigd van de aanranding op een ex-vriendin. Ook daar mocht hij blijven slapen, op de zetel, en ook daar had hij zich 's nachts aan de vrouw opgedrongen. Die kon zich echter uit de voeten maken en liep naar de politie. Volgens de verdediging van E.P. was dat verhaal echter uit de lucht gegrepen.

De rechtbank achtte beide feiten bewezen en legde de dertiger een celstraf van 18 maanden met uitstel op. Hij moet de toenmalige partner van zijn vader ook een schadevergoeding van 2.500 euro betalen.