Man uit Saint-Nicolas (Luik) schiet buurman twee keer in de buik: slachtoffer kritiek

Google Streetview
Een man uit Saint-Nicolas, in de buurt van Luik, is vandaag opgepakt voor een moordpoging op een van zijn buren. De dertiger schoot twee keer op het slachtoffer, dat momenteel nog steeds vecht voor zijn leven.

De verdachte verklaarde dat het slachtoffer, die hij overigens al enkele jaren kent, hem gisteren had uitgenodigd om samen iets te drinken. Daarop zakte de man af naar een sociale woning in Montegnée, een deelgemeente van Saint-Nicolas.

Het slachtoffer was samen met een vriendin aanwezig in die woning. Zij kregen het aan de stok met elkaar en de verdachte zou geprobeerd hebben tussenbeide te komen. Daarop werd hij echter met harde hand het huis uitgezet en, zo verklaart de verdachte, werd hij gedurende tien minuten geslagen.

De dertiger kon deze "vernedering" niet pikken en trok naar zijn eigen woning om een wapen te halen. Met dat wapen keerde hij terug naar zijn buren om hen bang te maken.

Toch bleef het niet enkel bij angst aanjagen want hij schoot het slachtoffer twee maal in de buik. Volgens de lokale politie verkeert het slachtoffer nog steeds in levensgevaar.