Man uit Mortsel krijgt 37 maanden cel voor duw met dramatische afloop

THINKSTOCK
Kevin J. (27) uit Mortsel is veroordeeld tot 37 maanden cel, waarvan 18 maanden effectief. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij Dirk D.R. (54) vorig jaar geduwd had na een woordenwisseling. De vijftiger was gevallen en had een zwaar schedel- en hersentrauma opgelopen. Het slachtoffer is sindsdien volledig hulpbehoevend en verblijft in een zorgtehuis.

Kevin J. zat op 27 april 2014 iets te drinken met zijn vriendin in café Het Volkshuis in Hoboken. Dirk D.R. was flink boven zijn theewater. Later zou blijken dat hij 3 promille alcohol in zijn bloed had en dat hij ook cannabis had gebruikt. Het slachtoffer viel volgens verschillende getuigen de andere klanten lastig. Ook de beklaagde, die een tik tegen zijn kaak kreeg.

Zwaar hersentrauma
Kevin J., die toen nog als portier in een dancing werkte, pakte de man bij zijn kraag en zette hem aan de deur. Een buurvrouw hoorde daarop iemand roepen: "Nu is het genoeg, zatlap", gevolgd door een plof. Dirk D.R. werd met een bebloed hoofd op het trottoir aangetroffen en moest gereanimeerd worden. Hij is door een zwaar hersentrauma wellicht honderd procent blijvend arbeidsongeschikt.

Kevin J. werd twee maanden later opgespoord. Hij zei eerst dat er niets gebeurd was. Later gaf hij toe dat hij Dirk D.R. een "lichte" duw tegen de borst had gegeven, waarna die achterover op zijn hoofd was gevallen. Toen de zaak behandeld werd, ontkende hij opnieuw dat hij fysiek geweld had gebruikt en pleitte zijn advocaat dat het dronken slachtoffer mogelijk gevallen was.

De rechtbank vond zijn schuld echter bewezen en veroordeelde hem tot het betalen van een provisionele schadevergoeding van 12.500 euro.