Man uit Malle stormt kazerne binnen: "Ik moest dringend naar het toilet"

(archieffoto)
Vanderveken (archieffoto)
Een twintiger uit Malle, die gisteravond met vrij hoge snelheid de legerkazerne in Grobbendonk binnenreed, is even gearresteerd. Ook ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, zo meldt politiezone Neteland. De man verklaarde achteraf dat hij niet wist dat het om een kazerne ging en dringend de grote boodschap moest doen.

Het incident deed zich voor omstreeks 18.15 uur, aan de legerbasis 29 Bataljon Logistiek op de Bevrijdingsstraat. Volgens de politie reed een auto er aan vrij hoge snelheid door de toegangspoort en parkeerde de bestuurder zich vervolgens op een van de parkeerplaatsen aan de wachtpost.

"Hij heeft het daar op een lopen gezet. Hij liep de straat over en verdween", zegt Dirk Janssens, commissaris van de politiezone Neteland. "De militairen hebben onmiddellijk de politie op de hoogte gebracht. Toen onze ploegen daar ter plaatse kwamen, was de man terug naar de kazerne gelopen, waar hij door het leger onder schot werd gehouden en werd gesommeerd om op de grond te gaan liggen."

"Hij heeft niet bewogen, maar beweerde dat hij dringend een grote boodschap moest doen en niet wist dat hij een kazerne was binnengereden, niettegenstaande dat het logo van het 29 Bataljon Logistiek op de poort prijkt en er verbodsborden staan", vervolgt Janssens. "Omdat we, met de huidige terreurdreiging, geen risico's wilden nemen, lieten we Dovo ter plaatse komen om de auto te screenen, maar er werd helemaal niets verdacht gevonden."

De man, een twintiger uit Malle, is even gearresteerd en naar het politiekantoor overgebracht. "Toen bleek dat er geen dreiging was, is hij vrijgelaten. Hij wordt later nog verhoord en moet wellicht opdraaien voor de kosten van Dovo", aldus Janssens.