Man uit Maasmechelen veroordeeld tot 30 maanden voor overval en inbraak

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 28-jarige man uit Maasmechelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden wegens een inbraak en overval.

Op 15 april 2013 werden een werknemer en de manager van de Euroscoop-vestiging in Maasmechelen verrast toen ze 's nachts naar huis wilden gaan. Drie gemaskerden mannen stonden hen aan de uitgang op te wachten en verplichtten hen om terug naar binnen te gaan, het alarm te deactiveren en de kluizen te openen. Vooraleer ze op de vlucht sloegen met minstens 5.000 euro, spoten de drie overvallers peperspray in het gezicht van de twee werknemers. In de buurt werden later de lege kassa en een handschoen teruggevonden.

Op 28 september 2015 verschaften drie gemaskerde mannen zich via het dak toegang tot een Carrefour-winkel in Lanaken. Ze sleepten de kluis met daarin 13.363 euro naar een wachtende auto. In de nabijheid van de winkel werd een trui met gaten teruggevonden die als bivakmuts had gediend.

Uit de analyse van het speeksel op die trui werd een verband gelegd met de overval in Maasmechelen. Vijf dagen na de overval kreeg de man uit Maasmechelen een bekeuring omdat hij niet beschikte over de papieren van een lichte vrachtwagen. Later zou blijken dat die wagen gezien werd bij de inbraak. De man stond in Tongeren ook terecht omdat hij in 2014 geprobeerd had om een BMW te stelen in Sint-Truiden.