Man uit Lummen krijgt half jaar cel voor ernstige dierenverwaarlozing

Thinkstock
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vandaag een 44-jarige man uit Lummen wegens dierenverwaarlozing bij verstek veroordeeld tot een half jaar cel en een geldboete van 3.000 euro. Daarnaast mag hij gedurende drie jaar geen beesten houden. Op zijn terrein werden onder meer kadavers van stieren en pony's aangetroffen, terwijl de andere dieren ertussen leefden.

In januari 2014 werden bij de man in Lummen elf dode dieren gevonden: negen stieren en twee pony's. De nog levende stieren zaten in stallen waarin heel wat mest lag. Drinkwater of voedsel waren niet aanwezig. Hij bleek voor de elf beesten nooit een dierenarts te hebben geraadpleegd.

Mensen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) deden de nodige vaststellingen en maakten foto's van de schrijnende toestand. Er was de beklaagde zelfs een minnelijke schikking voorgesteld, maar hij was daar niet op ingegaan, zodat hij alsnog gedagvaard werd.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vandewinkel Joske

  Zo ene mag nooit meer dieren houden en minstens 5jaar bak

 • Cappiche Van Mortsel

  Ik vraag mij af of er dan geen buren of wandelaars waren die deze toestand hebben gezien en indien wel waarom zijn zij dat niet in actie geschoten? Ik kijk zelf altijd naar de dieren in een wei of ze het goed hebben en zo, indien niet maak ik daar melding van zolang tot er iets aangedaan wordt.

 • Christine Laevers

  Ik begrip niet waarom hij die dieren niet op tijd van de hand heeft gedaan. Waarom moesten die verhongeren ?

 • alain lammens

  Onze justitie en rechtsgang is veel te laks met dierenmishandelaars.

 • Christophe Vandepoel

  Hij mag gedurende 3 jaar geen beesten meer houden? Waarom niet gewoon levenslang geen dieren meer houden? Lijkt mij veel gepaster.