Man uit kraan in Brusselse Wolstraat gehaald

Baert Marc
De man die gisterenochtend in de Brusselse Wolstraat in een kraan was geklommen en dreigde eraf te springen, werd afgelopen nacht rond 3 uur uit de kraan gehaald. Dat meldt de Brusselse politie en het Brusselse parket.

Het waren de speciale interventie-eenheden van de federale politie die de man uit de kraan haalden. Ze profiteerden van het feit dat de man in slaap was gevallen om ongemerkt de kraan te beklimmen en de man te overmeesteren. Tijdens de actie werd de Wolstraat afgesloten voor het verkeer.

Volgens het parket ging het om een man van 48 jaar die beweerde de Algerijnse nationaliteit te hebben en geen geldige verblijfsdocumenten had. 

Met zijn actie wilde de man de aandacht vestigen op zijn precaire verblijfssituatie. De man is nu ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken die over zijn lot moet beslissen. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Baert Marc9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Hij zal van het uitzicht willen genieten.

 • Jan Van Rompaey

  Hij zit daar hoog en droog.

 • Daniel Meuleman

  Als ex kraanman vind ik dat men gewoon moet doorwerken en die kerel laten zitten, hij zal het wel rap beu zijn.

 • Ludo Dens

  elke morgen kruipt die naar boven om zijn werk te doen. moet dat in de gazet?

 • Benny De Keyzer

  Gewoon een paar rondjes draaien met die kraan, eens zien hoe lang hij er dan nog opzit.