Man uit Houthalen misbruikte jarenlang zijn stiefzoon: zes jaar cel

thinkstock
Een 42-jarige man uit Houthalen-Helchteren is door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens verkrachting van zijn 10-jarige stiefzoon veroordeeld tot 6 jaar celstraf. De man is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. De rechtbank vond de feiten te ernstig om de man een uitstel te verlenen.

Volgens de rechtbank moet de man via de strafuitvoeringsrechtbank onder begeleidende maatregelen in de maatschappij teruggeplaatst worden. Intussen kan hij zich in de gevangenis bezinnen over zijn daden.

De feiten begonnen in december 2008. Het misbruik duurde zelfs tot begin augustus 2016. De man maakte misbruik van de kwetsbare toestand van het kind binnen het nieuw samengesteld gezin. Het slachtoffer durfde zijn verhaal eerst doen aan een tante, waarna de moeder en de rest van de familie ingelicht werd. De jongen werd jarenlang seksueel misbruikt door zijn stiefvader, die in het begin van het onderzoek de feiten betwistte. De rechtbank veroordeelde de beklaagde tot een provisionele schadevergoeding van 3.500 euro. Er werd een deskundige aangesteld om de schade verder te begroten.