Man uit Duffel krijgt 37 maanden cel voor seksueel misbruik van stiefdochter

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 52-jarige man uit Duffel veroordeeld tot 37 maanden cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijf jaar, omdat hij zijn stiefdochter seksueel misbruikt had. De beklaagde moet het slachtoffer bijna 5.500 euro schadevergoeding betalen.

De feiten waren in 2013 aan het licht gekomen, toen het slachtoffer 25 was. De feiten waren begonnen in augustus 2004, toen ze 16 jaar oud was. De rechtbank vond het bewezen dat haar stiefvader zijn gezagspositie misbruikt had om haar seksuele handelingen op te dringen. Hij had ook morele dwang op haar uitgeoefend door haar te vertellen dat zijn contacten met haar de reden waren waarom hij nog verder in het gezin wilde blijven. Dat de feiten zich ook nog na haar meerderjarigheid hadden voorgedaan, vond de rechtbank dan weer niet bewezen.

Begluurd
De man werd daarnaast ook veroordeeld voor de kinderporno die op 7 mei 2014 op zijn laptop werd aantroffen en voor belaging van het slachtoffer. Uit mails in het strafdossier bleek dat hij haar niet met rust liet, wanneer ze hem op afstand probeerde te houden. Hij had haar ook begluurd, als ze naar het toilet ging.

Volgens de aangestelde psychiater is er bij de beklaagde een hoog risico op gewelddadig seksueel gedrag in de toekomst, waardoor een effectieve celstraf volgens de rechtbank noodzakelijk was ter bescherming van de maatschappij. Aan de andere kant werd er ook rekening mee gehouden dat hij inspanningen heeft geleverd om zich te laten begeleiden en dat hij een blanco strafblad heeft.