Man uit Dessel vindt slang in brievenbus

Een rode rattenslang, zoals degene die Wouter Peeters vond in zijn brievenbus.
kos Een rode rattenslang, zoals degene die Wouter Peeters vond in zijn brievenbus.
In Dessel zijn twee rode rattenslangen gevonden: een slangensoort die nochtans niet van nature in België voorkomt. Eén van de reptielen had zich verschanst in een brievenbus, en werd ontdekt toen de bewoner de post wilde halen. De slangen zijn intussen ondergebracht in een opvancentrum in Herenthout.

Op zaterdagochtend wilde Wouter Peeters uit Dessel even kijken of zijn magazine gearriveerd was, maar in de plaats daarvan vond hij iets heel anders in zijn brievenbus. Hij stond namelijk plots oog in oog met een kleine, rode korenslang. 

Het was schrikken geblazen, vertelt de man aan RTV, maar gelukkig werd het snel duidelijk dat het niet om een giftige slangensoort ging. Het diertje is bovendien ongevaarlijk voor mensen en wordt vaak als huisdier gehouden.

Minder dan een kilometer verder werd bovendien nog een tweede exemplaar gevonden, ditmaal in een tuin. Wellicht horen de slangen samen, en is de ene uit eigen beweging in de brievenbus gekropen langs de opening aan de voorkant.

De dieren worden momenteel opgevangen in het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Herenthout. Hoe de dieren net in Dessel zijn geraakt, is nog niet bekend. Vermoedelijk werden ze achtergelaten of zijn ze ontsnapt. Het opvangcentrum roept de eventuele eigenaar dan ook op om zich te melden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Van Loo

    De facteur doet ook maar zijn werk hè

  • jacobus Defilippis

    Dat krijg je als er kwibussen zijn die beesten houden waar ze geen verstand van hebben en nadien ergens deponeren dieren mishandeling noem ik dat

  • Willem Pots

    de kans is klein dat de eigenaar zich meldt. Wellicht bewust gedumpt omdat het nieuwe er af is bij het exotische huisdiertje. En als die toch per ongeluk ontsnapten, dan is een nieuwe kopen wellicht goedkoper dan de boete en slechte reputatie die de eigenaar boven het hoofd hangt. Jammer, dieren zijn tegenwoordig maar een object meer voor veel mensen.