Man uit As vernederde en mishandelde minderbegaafde man 2 dagen lang

PHOTO_NEWS
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 48-jarige man uit As veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden omdat hij uit wraak een minderbegaafde man mishandelde en vernederde. De mannen die tijdens de gebeurtenissen aanwezig waren werden vrijgesproken omdat niet kon bewezen worden dat ze een actieve rol speelden bij de vernederingen.

Omdat de beklaagde dacht dat de minderbegaafde man uit As hem bij de politie verlinkt had, nam hij hem op 9 oktober 2013 mee naar een huis van een vriend. Daar aangekomen moest het slachtoffer zich tot op zijn ondergoed uitkleden en op een flesje gaan zitten.

Vervolgens kreeg hij slaag met een ketting, moest hij de schoenen kussen van de aanwezigen en werd er met een mes in zijn borstkas en vinger gekerfd. Twee andere aanwezigen getuigden dat het slachtoffer zwaar vernederd werd en dat hij de hele tijd weende en beefde.

De volgende dag moest de man zich opnieuw uitkleden en op een fles gaan zitten. Toen hij zich uiteindelijk terug mocht aankleden, zag hij kans om te vluchten door van de eerste verdieping te springen. Hierbij brak hij zijn voet en liep hij letsels aan zijn ruggenwervel op.

De 48-jarige man moet ook een provisionele schadevergoeding betalen van 1.500 euro.