Man twee jaar in de cel voor aanranding van zeven jonge vrouwen in regio Leuven

THINKSTOCK
Mohamed E.H. (30) is door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. Van februari tot april 2014 maakte de Marokkaan zich in de regio Leuven schuldig aan aanranding met geweld van zeven jonge vrouwen, van wie hij er één verkrachtte.

Mohamed E.H. uit Leuven schuwde het geweld niet. Bij twee aanrandingen bedreigde hij zijn slachtoffers met een mes. "De feiten zijn buitengewoon onrustwekkend, door de aard, het aantal en de snelle opeenvolging in nauwelijks enkele maanden tijd", zei de rechter. Ze verwees naar de "aanzienlijke psychologische gevolgen voor de slachtoffers". De rechter sprak van "een gevaarlijke en verwerpelijke mentaliteit", verwijzend naar het psychiatrisch verslag.

Slechte relatie
Zelf gaf E.H. de slechte relatie met zijn echtgenote en schoonfamilie als enige verklaring. Hij vroeg om uitstel maar de rechtbank vond de feiten te ernstig voor probatie, gelet ook op de recidive risico's.

Het openbaar ministerie had 37 maanden cel gevorderd. De rechter hield het op 24 maanden en aansluitend 5 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Vier slachtoffers kregen samen een schadevergoeding van 2.450 euro.

De procureur vroeg en kreeg de onmiddellijke aanhouding. Volgende week donderdag vervalt de verblijfsvergunning van E.H.