Man tegen politie: "Ja, ik sloeg haar. Wat zou je zelf doen als je 4 jaar geen seks krijgt?"

thinkstock
Een 41-jarige Armeniër moest zich vandaag voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor slagen en verwondingen op zijn partner en hun twee jonge kinderen. Davit S. verklaarde dat hij de vrouw sloeg omdat ze geen seks wilde. Het OM vorderde een effectieve gevangenisstraf.

De politie moest dit voorjaar meermaals tussenbeide komen tijdens hevige ruzies in de woning van het gezin in Oudenburg. De Armeniër ontkende de slagen niet. "Wat zou je zelf doen als je vier jaar geen seks krijgt en ze ook niet voor een inkomen zorgt?", verklaarde hij aan de politie. Na een nieuwe escalatie werd Davit S. op 24 mei aangehouden door de onderzoeksrechter.

Wat zou je zelf doen als je vier jaar geen seks krijgt en ze ook niet voor een inkomen zorgt

Beklaagde

Getuigen bevestigden dat het slachtoffer meermaals bont en blauw werd geslagen. Ook hun kinderen deelden in de klappen. S. zette zijn zoon zelfs eens een mes op de keel. De vrouw van S. verklaarde dat ze regelmatig tegen haar zin seks moest hebben, maar heeft die klacht wegens verkrachting intussen wel ingetrokken.

Stress

De beklaagde geeft enkel de slagen en verwondingen op zijn echtgenote toe. Volgens zijn advocate Mieke Byttebier stond hij onder grote stress om financieel rond te komen. De verdediging vroeg om een werkstraf. Davit S. zei op de zitting dat hij alles wil goedmaken. "Ik versta dat mijn vrouw een beetje boos is op mij, maar ik wil mijn gezin redden."

De rechtbank doet uitspraak op 23 oktober.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • J V

  4 jaar geen sex? Geloof ik niks van. 4 jaar geen moeite gedaan voor sex behalve thuis dan, dat klinkt katholieker... anno 2017.

 • Mathieu Peeters

  Weeral een bewijs met hoeveel maten en gewichten er hier gemeten wordt. En van de andere kant wist zijtoch heel goed waar ze aan begon en kom nu niet met die zever voor de dag van ware liefde.... je ziet wel waar dat op eindigt. En hij wil het weer goed maken, terug bij haar gaan wonen zeker en misschien dubbele posten gaan werken o zijn schulden te betalen. Maar dat kennen dergelijke kiekens niet, en zeker g niet dubbel werken.

 • Jefke met de Pet Houben

  Als een Belg zijn vrouw OF partner dwingt tot sex, dan heet dat verkrachting, als een vreemde dat doet is het zijn cultuur, zeker?

 • lap gerard

  Uitbuiting bestaat aan beide kanten. Een huwelijk is meestal nadelig voor een vrouw en zeker als ze een eigen inkomen heeft, want ze mag voor alle bijkomende karweien opdraaien.

 • zander deroo

  Je vrouw gewoon niet slaan. Vraag haar waarom ze niet wil en als ze daar geen deftig antwoord op kan geven, ga dan naar een ander. Vrouw en kind worden zo niet mishandeld en man content. Vrouw moet daar dan maar mee leven. Als ze een job heeft kan ze evt scheiden.