Man steekt zonder aanleiding vrouw neer op straat in Antwerpse wijk Kiel

Verdachte opgepakt, maar hij ontkent de feiten

Archiefbeeld ter illustratie.
Belga Archiefbeeld ter illustratie.
In de Antwerpse wijk Kiel heeft een 50-jarige man gisteren een 45-jarige vrouw op straat neergestoken. Dat gebeurde schijnbaar zonder enige aanleiding. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, ze verkeert niet in levensgevaar. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het slachtoffer is een vrouw van Burundese origine. Omstreeks 18.40 uur werd ze in de Alfons De Cockstraat aangevallen door een voor haar onbekende man met een mes. Ze kreeg twee messteken in de buik en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd, maar verkeert niet in levensgevaar.

Een getuige van de steekpartij zette te voet de achtervolging in op de dader en volgde een man tot in de nabije Abdijstraat, waar een vijftigtal omstaanders hem kon tegenhouden tot de politie arriveerde. De verdachte is een 50-jarige man van Rwandese origine; hij zou geen bekende zijn voor het gerecht. Het motief van de vijftiger is nog onduidelijk. Zelf ontkent hij iedere betrokkenheid bij de feiten.

De verdachte zal voor de onderzoeksrechter worden geleid voor poging doodslag, meldt het parket van Antwerpen, dat de verdere aanhouding van de verdachte vraagt.

De Alfons de Cockstraat.
Google Street View De Alfons de Cockstraat.



141 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucas Theophiel

  Zolang onze rechtstaat en onze regering geen straffen geven zal het nooit overgaan .

 • wendy haegemans

  Heel makkelijk om te zeggen .effe vergeten genocide jaren geleden in die landen.ook België heeft hun niet echt geholpen vroeger wel hun komen moeien en uitbuiting.sorry mijn man is ook burundees en als ik dit lees draait men maag om.deze vrouw is een dame die perfect is ingeburgerd.sommige mensen gaan hier zwaar over met hun comment. Ik vind ook dat men zich moet aanpassen aan onze normen. Zeker en vast en alg ook van sommige allochtonen maar we blijven mensen aub...

 • Guido Delrio

  Die twee zwarte stammen kunnen elkaar niet zien of rieken. Zoals tutsis en huttus

 • Ingrid De Clercq

  Iez coeltoer, vroo niet luister.

 • Raoul Rouma

  Een man! Dus het zal wel een vreemdeling zijn anders stonden minstens de initialen erbij.