Man steekt kinderen neer en werpt ze uit raam

VTM Nieuws
In Schaarbeek heeft een man rond 15.30 uur twee kinderen neergestoken en uit het raam van hun huis gegooid.

Iets na 15 uur vond in het huis in de Lindenstraat in Schaarbeek een woordenwisseling plaats tussen de moeder van de kinderen en haar samenwonende partner, die niet de vader is.

De moeder verliet het huis en even later verwondde de man haar dochter met een mes in de buikstreek om haar daarna uit het raam van de tweede verdieping te duwen. Toen haar jongere broer daarop via de geveltrap zijn zus ter hulp probeerde te snellen, werd hij over de balustrade van de eerste verdieping geduwd.

"De kinderen zijn op het gras van de voortuin terecht gekomen, wat hun val heeft gebroken", zegt Roger De Beule van de Brusselse politiezone Noord.

De moeder was, net als enkele buren, vanop straat getuige van de scène en verkeert in shock. De politie was onmiddellijk ter plaatse en kon de man arresteren.

De dader staat volgens La Dernière Heure gekend bij het gerecht voor meer dan zestig feiten. Hij kon opgepakt worden door agenten die te paard aan het patrouilleren waren. Zij zijn deels getuige geweest van het drama.

De kinderen werden naar het ziekenhuis overbracht. Ze zijn allebei buiten levensgevaar en in aanwezigheid van hun moeder, die in shock was na de feiten. De dader heeft nog geen verklaringen afgelegd.

De dader staat gekend bij het gerecht voor meer dan zestig feiten

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.