Man steekt broer van sekspartner neer

De rechtbank van Mechelen.
Google Street View De rechtbank van Mechelen.
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vandaag het dossier behandeld van een 28-jarige man die terechtstaat voor poging doodslag. De man stak de 47-jarige broer van zijn sekspartner neer, nadat die hem ervan verdacht zijn zus te hebben geslagen. Het parket vraagt een celstraf van 5 jaar met eventueel probatieuitstel omdat de man dringend begeleiding nodig heeft. 

De feiten deden zich voor in de Coxiestraat in Mechelen op 20 juni 2017. Het latere slachtoffer kwam zijn zus bezoeken en stelde vast dat zij verwondingen had aan het aangezicht. Hij ging verhaal halen bij de beklaagde die boven lag te slapen. Nadat die enkele rake klappen zou gekregen hebben, vluchtte hij naar beneden waar hij twee messen haalde en daarmee het slachtoffer in de buik stak. 

Volgens de verdediging was dit een afweer voor bijkomende slagen, het parket meent dat hij wel degelijk de intentie had de man te verwonden. Het slachtoffer had geen levensbedreigende letsels maar wel enkele diepe snijwonden. Hij was vier maanden werkonbekwaam en verloor bijna een vinger door de messen te willen afweren.

Blijkbaar hadden de twee een SM-relatie, de vrouw nam de man in huis tot hij alles administratief had geregeld en op eigen benen kon staan. Volgens de verdediging was er een seksuele relatie tussen de beklaagde en de vrouw bij wie hij verbleef, maar was diens broer daar niet van op de hoogte. Hij werd gewekt toen het slachtoffer hem op het gezicht sloeg en handelde dus uit zelfverdediging. Hij nam de messen om de broer af te schrikken en weg te houden, de broer zou zelf tegen het mes zijn gelopen. 

De beklaagde heeft psychiatrische problemen en kampt met een alcoholverslaving in combinatie met medicatie- en middelengebruik. Hij vraagt zelf om een autonome probatiestraf zodat hij in begeleiding kan gaan.
Vonnis op 1 februari. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • George Verbeek

    Het slachtoffer zou zogezegd zelf tegen het mes gelopen zijn dat de dader vast had. En helaas kan het slachtoffer het niet bevestigen want die heeft het niet overleefd. Ik heb al wel iets geloofwaardiger uitvluchten gehoord dan deze moet ik zeggen.