Man schiet met oorlogswapen op horecazaak aan Brusselse Louizalaan

Twee van de drie kogelinslagen in de ruit van de horecazaak.
Mark Baert Twee van de drie kogelinslagen in de ruit van de horecazaak.
Een onbekende man heeft vanochtend even voor 10 uur met een oorlogswapen geschoten op een horecazaak aan de Louizalaan. Dat meldt het Brusselse parket. Er zouden geen slachtoffers gevallen zijn. De dader sloeg meteen daarna op de vlucht.

Het incident gebeurde volgens het Brusselse parket om 9.50 uur. Er is meteen een onderzoek gestart, maar voorlopig kon nog geen verdachte geïdentificeerd worden. 

Getuige

“Een getuige heeft gezien hoe een man met een oorlogswapen van het type Kalasjnikov op de vitrine van een restaurant aan de Louizalaan heeft geschoten”, meldt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Ter plaatse heeft de politie drie kogelinslagen vastgesteld in de ruit. Voorlopig hebben we geen weet van gewonden.”


Het parket heeft het gerechtelijk lab en een ballistisch expert ter plaatse gestuurd. Over het motief voor de schietpartij bestaat nog geen duidelijkheid.

Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludovic De Beuckeleer

  zins verbijstering op dat moment?

 • Harry Vankrinkelen

  Brussel was toen nog een bruisende stad…….ja Brussel ja Brussel was dat …...( Liesebeth List )

 • Marcel Vaeke

  Hoe snel moet de politie die dader kunnen oppakken om die critici hier tevreden te stellen?

 • Walter Van de Reck

  Als ze hem pakken , hij was het niet, ook al zat die K47 in zijne zak.

 • Jo Van Caenegem

  Gelukkig hebben burgers geen wapens meer, nu nog de criminelen een aangetekende brief sturen dat ze ook hun wapens moeten aangeven. Eens daar antwoord op komt zullen ze hem wel vinden. Ik denk dat de overheid zelfs telegrams zal sturen om toch zeker te zijn, dus geen fouten deze keer! Na 3 telegrams, geen antwoord : telegraaf ertegenaan!