Man schiet met luchtdrukpistool op feestvierders

Omdat hij de lawaaihinder van zijn feestende onderburen niet kon verdragen, beschoot Cedric J. hen met een luchtdrukpistool en gooide hij glazen flessen naar hun hoofd vanop het balkon van zijn appartement in Leuven. Het kostte hem vandaag voor de correctionele rechtbank van Leuven twaalf maanden cel.

Cedric J. (35) en zijn vriendin Tiffany H. (21), beiden uit Leuven, kregen het op 3 december 2014 danig op hun heupen van het feestgedruis van hun onderburen in een appartementsgebouw aan de Kapucijnenvoer in Leuven. In plaats van hen daarop te wijzen gingen ze meteen tot de actie over. J. vuurde enkele schoten af met een luchtdrukpistool. Het koppel gooide vanop het balkon van de derde verdieping lege glazen flessen om enkele feestvierders op straat voor het appartement te verjagen.

Deze zaak, gekwalificeerd als bedreiging, werd samengevoegd met een tweede dossier tegen J. Daarin stond hij terecht voor smaad, bedreiging, belaging en opzettelijke slagen en verwondingen. Tussen 11 juli 2013 en 29 april 2015 maakte J. zich schuldig aan twaalf feiten in Leuven, Oud-Heverlee en Herent. Hij bedreigde diverse inspecteurs van de lokale politie Leuven, die hij als homo's bestempelde. Bij andere feiten van agressie gebruikte de man een boksbeugel. Hij verwondde een ambulancier en pleegde ook een racistische aanval.

De rechter veroordeelde J. tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf maanden. Tiffany H. kwam weg met twee maanden cel.