Man schiet ex-vrouw dood tijdens buurtfeest in Chapelle-lez-Herlaimont

thinkstock
In het Henegouwse Chapelle-lez-Herlaimont, een gemeente tussen La Louvière en Charleroi, heeft een man vrijdagavond op een buurtfeest zijn voormalige echtgenote neergeschoten. De vrouw was op slag dood. De schutter is vandaag verhoord en wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, zo meldt het parket van Charleroi.

Een caféhouder, geboren in 1955, trok vrijdagavond samen met vrienden naar het buurtfeest. Daar trof hij zijn ex-vrouw aan. Het kwam al snel tot een eerste woordenwisseling. De vrouw, geboren in 1974, zocht vervolgens opnieuw haar vrienden op, maar de ruzie laaide opnieuw op. Plots opende de verdachte het vuur. De vrouw kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plaatse. De schutter probeerde te vluchten, maar hij werd tegengehouden door omstaanders tot de lokale politie van Mariemont ter plaatse was.

De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat bleek vergeefs. Ook een tweede persoon werd geraakt door een verloren kogel, maar zonder ernst. Het parket van Charleroi en de onderzoeksrechter hebben zich ter plaatse begeven. De man is opgepakt en werd zaterdag verhoord. Hij wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die dag vindt ook een autopsie op het lichaam van het slachtoffer plaats. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Bytebier

    Lijkt hier wel de tijd van de cowboys iedereen gewapend op straat en dan nog op een buurtfeest wat wordt dit