Man scheldt jeugdrechter de huid vol via Facebook

AFP
Een 49-jarige man uit Hasselt heeft een geldboete van 1.200 euro gekregen omdat hij een jeugdrechter via Facebook en e-mail bedreigde nadat die een vonnis in zijn nadeel had uitgesproken. Tijdens de zitting liet hij zich ontvallen dat hij het opnieuw zou doen.

De man stuurde tijdens de eerste drie maanden van 2013 25 berichten naar de jeugdrechter. Zijn naam en e-mailadres had hij opgezocht op Facebook, omdat hij niet tevreden was met het bezoekrecht over zijn kinderen.

De man die door zijn werk vaak lange tijd van huis was, had zijn kinderen al meer dan een jaar niet meer gezien omdat zijn toenmalige vrouw de kinderen niet aan hem meegaf als hij bezoekrecht had. Hij deed hierover zijn beklag bij de jeugdrechter op Facebook. Toen hij van haar geen antwoord kreeg, begon hij haar via Facebook en e-mail uit te schelden.

De jeugdrechter ging niet in op de berichten en diende klacht in tegen de man.

Tijdens de behandeling van zijn zaak minimaliseerde de man de berichten en liet hij optekenen dat hij het opnieuw zou doen. De rechter legde hem dan maar een geldboete op van 1.200 euro of een gevangenisstraf van twee maanden als hij weigert te betalen.