Man probeert vishandelaar af te persen en smijt zuur in zijn gezicht

De aanval vond plaats in een viswinkel.
Shutterstock De aanval vond plaats in een viswinkel.
Een vishandelaar uit Luik heeft deze ochtend een zuur product in zijn gezicht gekregen bij een poging tot afpersing. Dat meldt het parket van Luik.

Een man was om 10.30 uur de viswinkel binnengestapt om vijf euro te eisen van de handelaar. Hij had ook een mes en een zak met een zuur product bij zich. De handelaar weigerde in te gaan op de poging tot afpersing en kreeg daarop het bijtend product in zijn gezicht gesmeten. De afperser sloeg daarna op de vlucht. 

Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Dat heeft hij intussen wel weer kunnen verlaten, meldt het parket.

De politie heeft een 41-jarige verdachte opgepakt. Bij een huiszoeking werd een fles ontdekt met het product dat vermoedelijk gebruikt werd voor de zuuraanval. De verdachte zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jan swaenen

    5€, 41jaar! Wat een wereld! Kotsmisselijk wordt ik van dit alles.