Man probeert in te rijden op groep schoolkinderen, leerkrachten en militairen voorkomen drama

Twitter/LaMeuseVerviers
Een groep schoolkinderen tussen 10 en 12 jaar oud is maandag ontsnapt aan een drama in het militaire kamp Elsenborn in de Oostkantons. De leerlingen waren op schooluitstap toen een man rond 13.00u op hen probeerde in te rijden. Militairen konden de dader snel inrekenen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

35 leerlingen van een school in Elsenborn gingen maandag op schooluitstap naar het militaire kamp van Elsenborn. Samen met twee leerkrachten en een boswachter verkenden ze het gebied terwijl ze bijleerden over de planten en de dieren in de buurt. Kort na de middag, tijdens de picknick, reed een auto in volle vaart hun richting uit.

"Toen de juffen merkten dat de bestuurder van plan was om op de groep kinderen in te rijden, hebben ze meteen de leerlingen aangeraden om het bos in te vluchten, wat de kinderen ook hebben gedaan", zegt Emil Dannemark, burgemeester van Bütgenbach. Meteen daarna probeerde de bestuurder het nog een keer, deze keer probeerde hij de boswachter omver te rijden. Gelukkig raakte hij een paal, waardoor de boswachter kon ontkomen.

Militairen

De boswachter, zelf een militair, verwittigde de hulpdiensten in het kamp. Een jeep met militairen snelde ter plaatse en reed de wagen klem. De militairen sloegen het raam stuk, namen de sleutel uit het contact en hielden de dader in bedwang. Dankzij hun tussenkomst en de alerte reactie van de leerkrachten, vielen geen gewonden.

Psychiatrisch verleden

Volgens burgemeester Dannemark is de dader een vijftigjarige Duitser met een psychiatrisch verleden. "Hij heeft een heel warrige verklaring afgelegd. het is niet duidelijk of hij een motief had. De man is opgesloten in een psychiatrische instelling in Duitsland."

De kinderen en de leerkrachten zijn in shock en krijgen psychologische bijstand.